Onze koorleden aan het woord

Om de 14 dagen laten wij 1 van onze koorleden aan het woord, die vertellen waarom zij graag bij ons koor willen zingen.

 

2023, december 11, Elly Post

Al zo’n 7 jaar zing ik met veel plezier bij MGNH  Dit jaar is voor mij een jaar van verdriet en verlies. Zingen bij dit koor is een van de dingen die me helpt bij de verwerking. De dinsdagavondrepetitie is niet alleen maar zingen, maar ook een heel gezellig en warm gebeuren. 
Elly

2023, november 8, Lydia Poelmans

Smartlappenkoor Mag geen naam hebben:

Het koor mag dan geen naam hebben maar het verdient eigenlijk wel een mooie naam, een naam waaruit je op kunt maken dat het een gezellig koor is waar de koorleden en het bestuur betrokken zijn bij de leden maar ja, dan is het toch weer lastig om daar het juiste woord bij te vinden. Dus houden maar zo;-)

Vorig jaar april stapte ik op een dinsdagavond het voor mij zeer vertrouwde gebouw Romeynshof binnen. 15 jaar lang zong ik in datzelfde gebouw op de woensdagavonden popnummers ondersteund door danspasjes (choreografie). Ook leuk,  absoluut !

Maar nog eens 15 jaar pop en danspasjes dat zag ik er niet zo 1 2 3 van komen. Toch maar eens nagedacht over switchen naar een heel ander genre.. en wat bleek.. Smartlappenkoor Mag geen naam hebben bleek een super gezellig koor met niet alleen aardige betrokken mensen maar met ook een professionele dirigente die met enthousiasme ons op een hoger (zang)plan tracht te brengen. Al snel voelde ik me opgenomen tussen de alten. Inmiddels heb ik al aan een aantal optredens deelgenomen. Wij brengen tijdens ons optreden veel vreugde en plezier veelal bij oudere mensen die het super leuk vinden om op zijn minst mee te deinen maar zeer zeker ook mee te zingen soms zelfs te dansen, want onze nummers zijn bij een groot publiek bekend. Als onze veelzijdige dirigente ons ( net zoals op de repetitieavonden) begeleidt op de piano dan kun je rustig spreken van een klein feestje. Ik teken voor nog minstens 15 jaar bij dit leuke koor.

2022, december 12, Lia Lobe

Hoi ik ben Lia Lobe, 

Zing nu ruim een jaar bij het koor. 
Vanaf dag 1 heb ik het er naar mijn zin. 
Leuke en gezellige mensen en ook altyd  belangstellend naar je. 
En het belangrijkste, er wordt gezongen en ook gelachen op z’n tijd. 
Onder begeleiding van Nicky. 
Mooi hoe na veel oefenen  een lied ineens zo mooi kan klinken door samenzang! 
Hoop nog lang te blijven zingen bij het koor en  ook  dat de saamhorigheid  die het koor zo uniek maakt blijft behouden zoals het nu is.

2022, oktober 15, Sonja van Dijk 

Het leek me altijd al heel leuk om in een koor te zingen maar kende geen koor of iemand die er lid van was. 
Gelukkig had ik een collega die al enthousiast in een koor actief was, ons aller Agnes. 
Ik had haar beloofd om te komen kijken op een dinsdagavond als ik met pensioen zou zijn. Zo gezegd zo gedaan en vanaf die eerste avond vond ik het gelijk al heel leuk.  Ik merkte dat de sfeer heel prettig was en ook sociaal zo onder elkaar. 
Ik ben begonnen met Elly, onze penningmeester en Gerja op dezelfde avond. 
De aanpak van Nicky vond ik leuk en educatief,  je leert ook nog een beetje de basisbegrippen van de muziek. 
Alles bij elkaar heb ik het nog steeds erg naar mijn zin en hoop het nog een poosje vol te blijven houden,

2022, juni 1 – Jopie van de Houten

Ik vind het een feest met elkaar te zingen en op te treden.

2022, mei 15 – Arie van Kastel

Zingen in een koor is leuk, gezond, prettig, fijn, ontspannend en gezellig.
Dat wist ik al omdat ik bij We12sing (een popkoor) en Kalinka (Russisch-Oekraiens zang- en dansgroep) heb gezongen.
En nu sinds ongeveer driekwart -om in muziektermen te spreken- jaar lid van MGNH.
Weer een totaal ander repertoire, maar weer ontzettend leuk.
Inmiddels kan ik enigszins het notenschrift lezen, maar eigenlijk leer ik vooral door erg goed te luisteren naar mijn medebroeders met dezelfde stempartij. En natuurlijk naar de aanwijzingen van de dirigent.
En als het dan lekker loopt/klinkt, is de voldoening groot. Om met De Dijk te spreken: Als het golft, dan golft het goed.

2022, mei 1 – Martha Snoeren

Op het moment dat ik dit stukje schrijf, realiseer ik me dat de komende week een vakantieweek is, waarbij al mijn koren, ik zit op drie koren, vakantie hebben! Wat een leeg vooruitzicht! 
Maar de afgelopen dag maakte dit vooruitzicht toch goed: ik ging naar een optreden van Jong van Hart, een amateurgezelschap met vandaag op het programma een “Sing along songfestival medley”, waarbij ik van hartenlust mee kon zingen. Mijn gemis van koorzang van de komende week kon ik hierbij goed maken. Heerlijk! 😉 
Maar wat dit optreden mede zo bijzonder maakte, is het feit dat een oud-koorlid van ons koor, alsook oud-lid van dit gezelschap Jong van Hart, er ook in meezong. Dit oud-koorlid werd enkele jaren geleden getroffen door hersenletsel, met als gevolg dat hij lijdt aan afasie. 
Sinds enkele maanden zit hij weer bij dit gezelschap, waarbij hij weer leerde zingen, en er enorm van geniet!
Waar (samen) zingen al goed voor is! 😉

Martha Snoeren

2022, april 15 – Tonny Verzijden

Ik ben in januari 2007 lid geworden van het koor na een bezoek aan “Carols a/d Maas” in de Laurenskerk waar flyers werden uitgedeeld van “Mag Geen Naam Hebben”. Mijn vorige koor was gestopt en het viel niet mee om een nieuw te vinden daar een hoop koren een leeftijdsgrens hanteren en ik die grens was gepasseerd. 
Na al die jaren nog steeds geen spijt en ik kijk wekelijks uit naar de dinsdagavond waar we heerlijk ontspannen kunnen zingen onder de strenge leiding van Nicky. Zij laat het echter ook merken wanneer zij tevreden is en dankzij haar is de kwaliteit van het koor zeker vooruitgegaan.

2022, April 1 – Wout Boer

Ik ben in het najaar van 1999 lid geworden van ons zangkoor. Toen was ik net met pensioen gegaan. 
In de krant stond een uitgebreid verslag van de oprichting van het nieuwe koor. Ik wilde altijd al gaan zingen, maar door mijn drukke werkbaan was het er nog steeds niet van gekomen. De beginperiode van het koor was wat rommelig. Er waren ca. 200 deelnemers, eigenlijk teveel ! 
Wij zongen 1x in de 2 weken op de school van de oprichters. We hadden in deze beginfase ook verschillende dirigenten !
Na verloop van tijd kwam er een betere organisatie. 
Ook veel minder leden: ca. 60 deelnemers en een repetitieavond per week. 
En we gingen regelmatig optreden ! 
Ik heb er zeker geen spijt van dat ik koorlid ben geworden. Nu dus al meer dan 20 jaar en nog steeds met veel pleziera

2022, maart 15 – Kees Plaisier

Het mooie van het koor is dat de dirigent er flinke eisen aan stelt. Dan komen we goed voor de dag. Het prettige is dat het repertoire geen pretenties heeft. Het plezierige is de onderlinge sfeer, vrolijk en met aandacht voor elkaar.

De optredens en het toewerken naar de optredens zijn altijd weer bijzonder. heel leuk om de toehoorders een  plezier te doen. Dankbaar werk ook.

2022, maart 1 – Nicky Bouwers, dirigente

“Het dirigeren van Mag Geen Naam Hebben is zo leuk, omdat het een enthousiaste en leergierige groep is, van mensen die heel veel plezier in zingen en muziek maken hebben.”

2022, feb. 15 – Eric Lops

Waarom ik op het koor zit: 
Ik heb in 1999 op een artikeltje in de krant gereageerd waarin werd gevraagd om mensen die smartlappen wilden komen zingen op een koor in het Laurenscollege. Het was een initiatief van een muziek docent en een docent Nederlands. 
Het was heel massaal maar ook heel leuk. Ik heb altijd met plezier gezongen. Ik ben een paar jaar afwezig geweest vanwege ziekte maar na die paar jaar besloot ik weer te gaan kijken. Ik vond het gelijk weer leuk en na een paar wisselingen van dirigenten werd het helemaal fantastisch met de komst van de huidige dirigent Nicky Bouwens. Zij begon met veel meer liedjes meerstemmig te maken en er werd heel serieus en goed geoefend. Er kwamen meer optredens en daar werd ook hard aan gewerkt door niet alleen mooi zingen maar ook met beleving en hert overbrengen van een lied. Ik ga met veel plezier naar de repetities en al is soms moeilijk met meerstemmige nummers het is ook een uitdaging en het klinkt heel gaaf. Zingen is goed voor de mens en het brengt vreugde in mijn leven maar ook in het leven van anderen!

2022, feb. 1 – Cor Doornhof

Ik kies voor MGNH omdat dit een hechte club mensen is, waarmee je samen mag genieten van SAMEN zingen en ook nog heel mooie sociale contacten mag hebben. 

2022, feb. 15 – Liesbeth Benckhuijsen

Het zingen in een relaxte sfeer en vooral ook de saamhorigheid van de leden vind ik heel bijzonder!

2022, jan. – Marianne Beukers

De dinsdagavond is voor mij al heel wat jaren een vast moment in de week. Als het even kan maak ik geen andere afspraken want ik ga lekker zingen in ons koor. Het is heerlijk om even alleen met muziek bezig te zijn en nergens anders aan te denken. Het is gezellig om alle vertrouwde nummers te zingen maar ook om een nieuw nummer in te studeren. Je denkt eerst; dat gaat nooit lukken, maar als dan na veel oefenen en opnieuw beginnen alle partijen bij elkaar komen, hoor je pas hoe mooi het meerstemmig klinkt. Iets om blij van te worden en ook wel een beetje trots op ons koor. 

2021, dec.15 –  Jeanet Helmy

13 Jaar geleden ben ik op het koor gegaan. Philomeen hoorde toen een keer van mij dat ik het heerlijk vind om af en toe met een smartlap mee te galmen😃. 
Dus zei ze, ik zit op een smartlappenkoor, kom er ook bij. En zo geschiedde.  Daar heb ik nooit spijt van gehad.  Het is zo heerlijk om lid te zijn van dit koor. Een geweldige dirigent en hele gezellige mensen.
 Van het zingen krijg je energie en je wordt er vrolijk van. Zou je je een beetje somber voelen (heb ik gelukkig geen last van) dan zing je dat er gewoon uit🎤
 Wat ook geweldig is van dit koor dat we regelmatig optreden in verzorgingshuizen. Geweldig om dan te zien hoe blij de bewoners op onze liedjes reageren. Voor hen bekend dus ze zingen heerlijk mee.
Echt heel dankbaar om dit te kunnen doen”

2021, dec. 1 –  Elly lens

Zingen is sowieso heerlijk, maar in ons koor repeteren en dan met zijn allen een lied goed te laten klinken is echt fantastisch, iedere keer weer pret-ogen.

2021, nov. 18 – Ada van Assendelft

Ik (Ada) vind zingen zo leuk, het is  ontspannend en je wordt er vrolijk van echt waar, en de koorleden helpen je goed als je bij ons komt zingen. 
Wat ook zo fijn is het is een sociaal koor iedereen is aardig en praat met  elkaar. 
De repetitieavonden zijn gezellig dus kom eens meezingen dan  kun je het ervaren hoe het is.